Nieuwsbrief najaar 2022

Beste CC Leden,

Als ik naar buiten kijk is de zomer nu echt voorbij, maar desondanks kon ik samen met Antoinette nog 14 dagen genieten van het mooie eiland Terschelling. Niet echt een eiland voor een CC rit, maar op de fiets was het heerlijk genieten. Helaas betekende dat ook, dat wij er tijdens de Najaarsrit dit jaar niet bij waren. Gelukkig waren er genoeg bestuursleden die ervoor hebben gezorgd dat het voor alle deelnemers weer een mooie dag is geworden!

Als bestuur kunnen we ondanks de onzekere tijden terug kijken op een mooi CC jaar. Met telkens prima “dakloos” weer. Het zomerweekend, dit keer in Rüdesheim, was wederom zeer geslaagd! We waren met ruim 32 cabrio’s die, op zaterdag, konden genieten van de stralende zon ,maar ook van de schitterende omgeving. Helaas was er één cabrio waar de koppeling het onderweg naar Rüdesheim had begeven, maar gelukkig konden de eigenaren van die pechauto als passagier toch genieten van de mooie rit, die wederom door Kees en Elly was uitgezet. Vanwege schaarste aan huurauto’s kostte het veel telefoontjes en uiteindelijk konden ze zondag met een huurauto weer veilig naar huis rijden! En kreeg hun cabrio een lift naar Nederland.

Afgelopen week hebben we het programma voor 2023 vastgesteld. Het belooft weer mooie ritten te worden. Achterin deze Nieuwsbrief staan alle data vermeld. Dus noteer deze vast in jullie agenda!

Ik wens jullie allemaal een warme winter en mochten de gasprijzen door het dak gaan, dan kan je altijd nog samen in je cabrio, met het dak erop,  een rondje gaan rijden.

Gelukkig zijn de benzineprijzen weer wat gedaald!

We zien elkaar weer komend jaar op 11 februari bij de ALV met aansluitend de Winterrit!

Groet,
Jacques Vroemen, Voorzitter

De leukste en creatiefste antwoorden op de vragen van de
“Turf- en Hunebedroute” van zaterdag 24 september 2022

Waarom liggen de omliggende landerijen lager dan de wegen?
Antwoord: Vanwege de turfafgravingen.


Leden: Voor de afvloeiing van het regenwater. De wegen werden opgehoogd voor de paardenkarren tegen het wegzakken. Wellicht verzakt?! De weg ligt op een oude dijk. Omdat je op een dijk zit. Omdat er links en rechts polder (water) is geweest. Er is nu geen water meer te zien.


Waarom hangen er zoveel vogelkastjes en voor wie zijn ze bedoeld?
Antwoord: Hopen dat hier koolmezen gaan nestelen zodat ze de eikenprocessierupsen gaan eten. Alle nestkastjes hangen aan eikenbomen.


Leden: Een paar leden dachten dat hier wel spechten of zwaluwen konden nestelen.
Of nog mooier … een kerkuil. Zien jullie dit al voor je? Een kerkuil kan er zich misschien
wel in wringen, maar hoe komt hij dan weer terug?  Verder dacht er iemand aan de biodiversiteit en bescherming van bedreigde diersoorten, of omdat vogels met name vinken kunnen overwinteren.


Wat was nou toch ook alweer de maximum snelheid op een bepaald deel van de route
en hoe kon je dit weten?
Antwoord: Maximum snelheid 60 km per uur en dit kun je zien door de belijning van het wegdek.


Leden: Door een blauw bord. Voorrangsborden na iedere kruising? Of 80 km/per uur want dat gaf ons scherm aan voor het eerste stuk en 60 km/per uur omdat er borden langs de weg stonden (red. niet op het stuk wat werd bedoeld!) O ja, en er werd een paar keer een geel poppetje gesignaleerd. Als het is wat ik denk, dan betekent dit stapvoets rijden en geen 80 km/per uur.


En dan de vraag met welk dier is Coevorden verbonden en hoe is dit zo gekomen?
Antwoord: Met een gans. Het gebied was vroeger een moeras en dat was prima om ganzen te fokken (hoeden). Zo ontstond er een levendige ganzenmarkt en werd er ook nog geëxporteerd naar het Verenigd Koninkrijk.

Leden: Met een koe en Coevorden was een plaatst waar boeren hun koeien via een door-waadbare plek door de rivier lieten gaan (koevoorde). Of door een legende dat de naam zou zijn afgeleid van overvaart van koeien. Nog enkele creatieve geesten bedachten dat een draak met Coevorden is verbonden. Met de toevoeging dat Sint Joris de draak zou hebben verslagen en dat dit dan weer symbool staat voor de bekering van een heidens land of stad tot het christendom. (red. Op de route zijn jullie op een rotonde een drietal ganzen tegengekomen. Als je de stad Coevorden bent ingelopen zijn er nog voldoende aanwijzingen dat Coevorden echt heel veel met dit dier is verbonden. Bij mijn weten, is Sint Joris en de draak verbonden met Ridderkerk.)

Van de redactie

Zaken die altijd actueel zijn: Als er mensen die vragen, tips en/of opmerkingen hebben? Plaats deze gerust op onze forumpagina op Facebook: Peugeot CC club Nederland Forumgroep.

Zijn er leuke verhalen, gebeurtenissen of anekdotes te vermelden die aan de CC verwant zijn? Stuur ze naar onze mailbox redactie@peugeotccclub.nl
Wij zitten over het algemeen verlegen om kopij van jullie, onze leden.
Hoe leuk zou het zijn als jouw/jullie verhaal in het Clubblad/Nieuwsbrief wordt gepubliceerd?

Programma voor 2023

ALV + Winterrit

De ALV wordt dit jaar gehouden op 11 februari
bij Oldtimermuseum Visscher in Buren
Aansluitend rijden we de Winterrit met finish in Beusichem


Voorjaarsrit 15 april (Noord Limburg)
Zomerweekend 23 t/m 25 juni (zuidwest België, omgeving Ieper)
Najaarsrit 23 september (Salland)

Zet maar vast in jullie agenda’s. Voordat je weet is het zover!

Leuk om te weten
Het totaal aantal leden van de Peugeot CC club is per 1 oktober 2022: 150 leden.

Dringende oproep !
Het bestuur is op zoek naar versterking. Het gaat om de functie Evenementencoördinator.
Deze functie houdt in het zoeken naar en vastleggen van locaties voor de start en/of finish van de vier jaarlijkse ritten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *