Routes 2018

Voorjaarsrit 2018 –
” Bloesemroute”

Dit keer niet op de schaats een Elfsteden tocht maar een mooie rit langs de 10 fonteinen (Dokkum niet in rit opgenomen) in Friesland een route over 185 km. Deze rit gaat over mooie binnenwegen en door leuke gezellige plaatsjes.
In het Roadbook vindt je een overzicht van alle 10 fonteinen waar je langs komt. Soms moet je even de auto parkeren omdat er niet direct een weg langs de fontein loopt.

Het GPX bestand is te laden in een TomTom of Garmin maar als je vanaf een telefoon wil navigeren moet je Maps.Me installeren vanuit de App store van iPhone maar is dacht ik ook op Android te krijgen. Je moet met je email een account aanmaken maar dat is puur voor marketing redenen, er hoeft niets
betaald te worden.

Kijk eens op de website www.hhoff.nl hoe exact te installeren en gebruik ervan.

Op de Tab Routes Importeren in Maps.Me wordt uitgelegd hoe je dit moet doen. Zij kunnen echter geen GPX formaat aan maar wel KML en dat heb ik ook bijgesloten voor vertrek uit Leeuwarden. Je zult ook een aantal malen gevraagd worden om kaarten in te lezen voor het gebied waar je dan bent of waar je de route gaat rijden maar dat wijst zich vanzelf wel .Reken in de zomermaanden extra reistijd i.v.m. de vele bruggen die open kunnen staan.

Route is 118 Km.

Najaarsrit 2018 –
“Tholen verdronken”

De route vertrekt bij Peugeot dealer Bastians in Bergen op Zoom. Via Halsteren gaan we naar Tholen om vervolgens over de Oesterdam naar Rilland te rijden. Daarna gaan we naar de haven van Yerseke waar je een mooi uitzicht hebt over de Oosterschelde. Via Wemeldinge en Goes gaan we over de imposante Zeeland brug naar Zierikzee. Daarna via Ouwerkerk naar Bruinisse om vervolgens over de Grevelingendam en de Philipsdam naar het eindpunt Restaurant Huys van Roosenvelt in Vossemeer te gaan.


Route is 132 Km.