Geschiedenis CC Club

En toen was er …  de 206ccClub Nederland

Je zou kunnen zeggen dat de 206ccClub Nederland al een beetje is ontstaan bij de presentatie van het 20hartje op de AutoRai in 1998. Velen werden daar al enthousiast over het concept: een leuke cabrio met een metalen dak dat elektrisch wegklapt in de kofferbak. Toen nog niet wetende dat de auto ook daadwerkelijk geproduceerd zou worden.

Richard Journée maakte een website over het 20hartje. Eind augustus 2000 werd deze site op het internet geplaatst. Al snel kwamen er positieve reacties op de website vanuit de hele wereld (zelfs vanuit Namibië).

Zo ook een reactie van Jeroen Boswinkel.  Jeroen en Richard mailden wat heen en weer en zo opperde Richard 11 september 2000 in een mail:  “Wie weet beginnen we nog wel een keer een CC-club (?)…”.  Over dat idee werd Jeroen ook enthousiast en ze begonnen ideeën uit te wisselen over wat ze met de club zouden kunnen doen.

Voor de website werd een mooie korte naam geregistreerd: www.206cc.nl.

Eind november 2000 kwam het bericht dat de productie van de CC was gestart.

Jeroen en Richard besloten om de 206ccClub Nederland te starten per 1 januari 2001. Dit werd dan ook bekend gemaakt op de website www.206cc.nl.  Direct meldden zich al enthousiastelingen aan. Vanaf 2 januari 2001 stond een inschrijfformulier op de site en 4 januari had de club al 5 leden.

Op het inschrijfformulier werd ook gevraagd aan te geven of de nieuwe leden eventueel extra actief wilden zijn voor de club.  Het was immers duidelijk dat de club niet slechts door twee mensen gerund zou kunnen worden.

Zo ontstond het bestuur, dat bij aanvang bestond uit 9 mensen.

31 maart 2001 was het dan ook een feit: de eerste bestuursvergadering van de 206ccClub Nederland. In die eerste vergadering werden de eerste echte fundamenten van de club gelegd. Zo werden in die eerste vergadering afspraken gemaakt over het organiseren van evenementen, toertochten en meetings, het opzetten van een clubblad, PR werk, het onderhoud van de internetsite, het opzetten van de ledenadministratie en de financiële administratie, het oprichten van een vereniging en het opstellen van statuten, het zoeken naar sponsors en het instellen van een technische commissie voor vragen en informatie over technische zaken met betrekking tot de CC.

Om de leden op korte termijn iets te kunnen bieden besloot het bestuur de energie in eerste instantie te richten op het clubblad. Veel leden hadden immers hun CC nog niet dus een clubmeeting had nog niet zoveel zin.

Daarna werd de eerste clubmeeting gepland: op zaterdag 29 september 2001 was het zo ver. Op die eerste meeting waren liefst dertig CC’s aanwezig.

Een droom werd werkelijkheid: een heleboel CC-tjes op een rij!

De 206ccClub Nederland was geboren…

Steeds groter

Het eerste jaar groeide de club hard. Aan het eind van 2001 stonden er maar liefst 115 mensen op de ledenlijst!

De eerste officiële ledenvergadering werd begin 2002 gehouden, met daarbij een kleine kartcompetitie.

Het was duidelijk te merken dat de 206cc een liefhebbersauto was, want op de eerstvolgende clubmeeting (2-06-2002, een mooie datum!) waren maar liefst 153 mensen aanwezig.

In de jaren daarna bleef de club groeien, tot zelfs ruim over de 500 leden. Het werd daardoor een steeds grotere opgave om een goede clubmeeting (met diner achteraf)  te organiseren, want daar kwamen meestal meer dan 200 mensen op af, dus ruim 100 auto’s. Dan kun je niet meer overal terecht om te eten, maar toch lukte het elke keer weer om een mooie eindlocatie te vinden. Voor de start mochten we meestal gebruik maken van de ruimte bij een Peugeot-dealer in de regio, wat altijd perfect werd georganiseerd.

Andere naam, zelfde club

Na de 206cc kwamen er meer CC’s op de markt, te beginnen met de 307cc. Er waren leden die van de 206cc overstapten op de 307cc, en daarom werd er besloten tot een naamswijziging. Begin 2006 zaten de bestuursleden bij de notaris om de naam te wijzigen naar “PeugeotCCclub Nederland”. Nu kon iedereen met een Peugeot CC lid worden!

In dat zelfde jaar bestond de club vijf jaar. Dat werd gevierd met een tweedaagse meeting in het Nobis hotel in Asten. Het werd gevierd met een grote feestavond en de jubileumleden werden in het zonnetje gezet.

Ook in de jaren daarna bleef de club actief. Elk jaar werden er minimaal drie meetings georganiseerd: in het voorjaar (april), zomer (juni) en najaar (september). Na elke meeting is er de mogelijkheid om mee te dineren, wat altijd erg gezellig is. Daarnaast is er natuurlijk elk jaar een ALV (Algemene Leden Vergadering) en werd een aantal keren een heuse Nachtrit georganiseerd. En natuurlijk kwam er elke drie maanden een clubblad uit, met verslagen van meetings, leuke belevenissen van clubleden en andere CC-gerelateerde informatie.

Toen de club tien jaar bestond in 2011, is dat wederom gevierd met een tweedaagse meeting, dit keer in de Kruishoeve in Vught.

In het kort

Als we de club moeten samenvatten, dan komt het hierop neer: een groep liefhebbers van de Peugeot cabriolets met stalen dak, jong en oud door elkaar, die het heerlijk vinden om de wind door het haar te voelen waaien! Een club die wordt geleid door een aantal vrijwilligers die het enorm leuk vinden om meetings te organiseren, een clubblad te maken, de website bij te houden en alles organisatorisch piekfijn voor elkaar te hebben.