Routes 2020

11 Fonteinenroute

Dit keer niet op de schaats een Elfsteden tocht maar een mooie rit langs de 10 fonteinen (Dokkum niet in rit opgenomen) in Friesland een route over 185 km. Deze rit gaat over mooie binnenwegen en door leuke gezellige plaatsjes.
In het Roadbook vindt je een overzicht van alle 10 fonteinen waar je langs komt. Soms moet je even de auto parkeren omdat er niet direct een weg langs de fontein loopt.

Het GPX bestand is te laden in een TomTom of Garmin maar als je vanaf een telefoon wil navigeren moet je Maps.Me installeren vanuit de App store van iPhone maar is dacht ik ook op Android te krijgen. Je moet met je email een account aanmaken maar dat is puur voor marketing redenen, er hoeft niets
betaald te worden.

Kijk eens op de website www.hhoff.nl hoe exact te installeren en gebruik ervan.

Op de Tab Routes Importeren in Maps.Me wordt uitgelegd hoe je dit moet doen. Zij kunnen echter geen GPX formaat aan maar wel KML en dat heb ik ook bijgesloten voor vertrek uit Leeuwarden. Je zult ook een aantal malen gevraagd worden om kaarten in te lezen voor het gebied waar je dan bent of waar je de route gaat rijden maar dat wijst zich vanzelf wel .Reken in de zomermaanden extra reistijd i.v.m. de vele bruggen die open kunnen staan.

 

Winterrit 2020

Vanuit het Haje restaurant langs de A27 gaan we door Nieuwegein en IJsselstein langs een mooie weg naar Montfoort. Via Linschoten en Woerden gaan we dan het plassen gebied in om vervolgens langs het Braassemermeer te rijden en te eindigen bij restaurant Tussen Kaag en Braassem.